Interview: THE MOR(R)ONS

V duhu celotnega tedna, tedna Punk Rock Holiday-a, sva se odločila pripraviti dva intervjuja, in sicer z dvema bandoma, ki bosta letos v Tolminu igrala na Beach stage-u.

Prvi so The Mor(r)ons, ki igrajo hitro, spevno in glasno glasbo s posebnimi vplivi Kalifornije. Ker so fantje samo 100 km oddaljeni, sva se odločila, da bo intervju kar v slovenščini.



Hej! Kako ste? Uživate v poletju?

Uživamo na polno. Eni delajo, drugi manj, zbijamo stene, pucamo cegle, pijemo pir, skačemo v Kokro, učimo froce plavat, poslušamo Descendantse, Millencoline, za vikend smo šli v Pulo, fural smo gokarte, ne vsi, spoznal smo Kalifornijca ki pravi da v Kaliforniji ni več punkrocka, Seba je mel namen spit dva pira in mu je skoraj uspelo, šli smo na Kranjsko noč, gledamo kolesarsko dirko, čohamo mačke pa mal špilamo. Jah lej, vprašala si. :)

Skupaj ste že več kot 10 let. Kaj je tisto, kar vas drži skupaj? Kako se je scena skozi ta čas spreminjala?

Kako se je scena spreminjala? Bendi so špilal hitro musko, vmes so mal nehal špilat hitro musko, zdej pa veliki bendi spet špilajo hitro musko. Mi smo pa skos samo špilal hitro musko. Začeli smo pa s poslušanjem Nofxov. In pokupl cel Müller cdjev. Pol pa takoj začel špilat svojo musko. Poznamo se pa že praktično cel lajf in zato se tud dobr prenašamo.

Pred dobrim mesecem ste izdali novo, svojo (že) tretjo plato. Kakšno je njeno sporočilo?

Brez punka ni ničesar. In punka ni brez vsega ostalega. Yin yang je svetlo-temno, dobro-zlo, in eno ne more obstajat brez drugega. Pa še lepo gre z jezika. :)

Besedila so v angleščini. Lahko bi torej rekli, da ciljate (tudi) na tuje poslušalce. Eno turo po Evropi ste že imeli. Kako bi primerjali tuje odre z domačimi?

Tuj "trg" je zakon. Super je špilat po Sloveniji, ampak na touru se dogajajo neverjetne stvari. Na enega od špilov sta prišli dve slepi dekleti, ki sta znali vsa naša besedila na pamet. V drugem mestu smo popolnoma naključno naleteli na voznika, ki je imel na avtu našo nalepko in mu dali cd. V Sloveniji pa včasih igramo samemu sebi 200km stran za 30€ potnih stroškov. Oboje je zakon. Če bi igrali za keš, bi pa itak igrali harmonike.

Punk Rock Holiday je tik pred vrati. Najbrž festival redno obiskujete. Se veselite, da boste spet tudi na odru?

Zelo. Vsako leto smo maksimalno prisotni, ne pa vedno prisebni. :) Najboljše je, ker bomo spet srečali kolege iz cele Evrope, ki jim ne bomo dali dihat, ampak pit. Pričakujte pa razfakancijo v petek, beach stage, 12:45. Ne bomo vam dal dihat, ampak punk rock.

Kako bi ocenili festival? Se vam zdi da je za majhne bende dobro poskrbljeno ali so pozabljeni v senci velikih imen?

Od 6 do 8, 7,5. Vsakič se mamo zakon. Letos pa je tudi ogromno odličnih bendov "srednjega razreda" (Evropske scene), kar nam je blazno všeč. Je pa res, da so poleg nas na festivalu le še štirje slovenski bendi, lahko bi jih bilo več, ker imamo dobrih bendov res ogromno.

Hvala fantje za intervju!

Hvala vam! Petek! Beach stage! 12:45! Mi vm punk rock, vi nm pir! Cheers, (R)!

Unknown

Vegan gourmands. Good beer lovers. Punk rock and folk music listeners. Blogging enthusiasts.

No comments:

Post a Comment